ГоловнаПолітика

"Правий сектор" припинив участь у блокаді Криму

Націоналісти посварилися з кримськими татарами.

"Правий сектор" припинив участь у блокаді Криму
Архив
Фото: Макс Требухов

Представники "Правого сектору" припинили допомагати кримським татарам в організації блокади Криму.

ПС трактує відновлення постачання електроенергії однією з ЛЕП як антиукраїнський крок, сказано в заяві на сайті організації.

"Правий сектор" обурений, що кримські татари поступилися тиску Заходу.

"Остання заява Меджлісу кримськотатарського народу, якої не погодили з нами й іншими представниками громадських організацій, добровольчих батальйонів і патріотичних рухів, що входять у штаб Кримського майдану на чолі з Ленуром Іслямовим, скерована на поступки і зовнішнім, і внутрішнім ворогам України", - зазначає ПС.

"За таких обставин "Правий сектор" припиняє свою роботу на блокаді в рамках Кримського майдану", - додали там.

Нагадаємо, в неділю голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив після переговорів із Президентом Петром Порошенком, що учасники блокади дозволять експлуатацію ЛЕП "Каховська - Титан".

Однак уранці в понеділок ремонтників до ЛЕП не пустили представники "Правого сектору". Проте вже вдень у результаті переговорів бригади "Укренерго" таки взялися до роботи й увечері під'єднали лінію до енергосистеми України. Подачі електроенергії очікують протягом доби.

"Голова" Криму Сергій Аксьонов у понеділок заявив, що Крим вирішив відмовитися від постачання електроенергії з України.

"Каховська - Титан" - одна з чотирьох ЛЕП, якою подавали електрику в Крим з України. Усі ці ЛЕП було виведено з ладу в ніч проти 22 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram