ГоловнаПолітика

РПР оприлюднив рейтинг депутатів-реформаторів

У першій трійці - Продан, Гопко і Чумак

"Реанімаційний пакет реформ" оприлюднив свіжий рейтинг депутатів-партнерів у законодавчі роботі Верховної Ради України. Згідно з даними організації, перше місце із 18 законопроектами посідає народний депутат, голова Всеукраїнського об'єднання малого та середнього бізнесу "Фортеця" Оксана Продан.

У топ-10 увійшли три представники БПП, по два депутати - від "Самопомочі" і Радикальної партії, по одному - від "Народного фронту" і "Батьківщини", а також один позафракційний депутат.

На рахунку Оксани Продан - 18 законодавчих ініціатив, десять із яких стали законами. Тож вона є лідером серед депутатів-партнерів РПР і за кількісним показником, і за показником ефективності. За сумарним показником (ухвалені законопроекти, а також ті, які є на розгляді), 2-3 місця посідають Ганна Гопко (позафракційна) і Віктор Чумак (БПП). На їхньому рахунку - 18 і 17 законопроектів відповідно.

Загалом депутати восьмого скликання ухвалили 53 закони, розроблені спільно з РПР. Вісім з них - у листопаді. За словами експерта РПР Ярослава Юрчишина, листопад став одним із найбільш плідних місяців за весь час роботи Верховної Ради України восьмого скликання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram