ГоловнаПолітика

Порошенко: українці повинні мати можливості їздити до ЄС без віз

Президент нагадав, що кожен депутат пообіцяв українцям дотримуватися проєвропейського напрямку.

Порошенко: українці повинні мати можливості їздити до ЄС без віз
Фото: yes-ukraine.org

Президент України Петро Порошенко підкреслив важливість прийняття Верховною Радою законопроектів, необхідних для виконання технічних умов для надання безвізового режиму громадянам України в країнах Євросоюзу.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

"Я впевнений в тому, що у народних депутатів, членів коаліції і не тільки, вистачить мудрості і відповідальності для того, щоб проголосувати закони, які мають безпосереднє відношення до безвізового режиму", - сказав Порошенко під час зустрічі з керівниками депутатських фракцій.

"Ми маємо зробити все, щоб кожен українець мав можливості подорожувати без віз країнами Шенгенської зони. Я можу відповідально стверджувати, що на сьогодні доля безвізового режиму залежить від голосування за ці закони", - підкреслив Глава держави.

Зазначається, що всі вимоги, які є з боку ЄС до України в частині надання безвізового режиму, - це складові Угоди про асоціацію. Він нагадав, що кожен із нині чинних депутатів, членів коаліції, представників влади обіцяв українським громадянам слідувати у проєвропейському напрямку і має виконувати свої обіцянки

Водночас Порошенко здивований проханням 40 депутатів Верховної Ради розширити можливості застосування їхніх дипломатичних паспортів. "Президент висловив здивування з приводу звернення народних депутатів, яке надійшло на адресу Адміністрації, щодо розширення можливості застосування їх дипломатичного паспорта, зауваживши, що вони хочуть скористатися великими можливостями безвізового режиму, але дві третини цих депутатів не хочуть голосувати за безвізовий режим", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, минулий четвер, 5 листопада, вважався останнім днем для прийняття пакету законів, необхідних для запровадження безвізового режиму. Однак депутати змогли прийняти в цілому лише один закон про трудових мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram