ГоловнаПолітика

Порошенко і Юнкер скоординували позиції щодо безвізового режиму

Обговорили боротьбу з корупцією та виконання зобов'язань України щодо отримання макрофінансової допомоги ЄС.

Порошенко і Юнкер скоординували позиції щодо безвізового режиму
Фото: www.facebook.com/petroporoshenko

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

"Глава держави привітав Жан-Клода Юнкера з першою річницею діяльності нового складу Єврокомісії і високо оцінив її постійну і всебічну підтримку Україні. Петро Порошенко зазначив, що перемога демократичних і проукраїнських сил на місцевих виборах 25 жовтня відкриває можливості для прискорення процесу реформ, насамперед, у сфері антикорупційної політики", - йдеться в повідомленні.

Президенти обговорили зусилля української влади у створенні інституційних і законодавчих рамок боротьби з корупцією, що є особливо важливим у контексті забезпечення прогресу в питанні введення безвізового режиму для громадян України, а також виконання зобов'язань України щодо отримання макрофінансової допомоги з боку Євросоюзу.

Сторони домовилися, що найближчим часом Україну відвідає комісар ЄС з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос, а також обговорили подробиці візиту в Україну 12-13 листопада єврокомісара з питань торгівлі Сесілії Мальмстрем.

Президенти позитивно відзначили завершення процедур ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в Чехії та Республіці Кіпр.

Порошенко акцентував увагу на винятковій важливості збереження єдності Євросоюзу в питанні режиму санкцій щодо Росії і забезпечення відновлення територіальної цілісності України.

Нагадаємо, раніше Президент Порошенко закликав народних депутатів розглянути і підтримати законопроекти, які Україна зобов'язана прийняти для отримання безвізового режиму з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram