ГоловнаПолітика

Шокін призначив перевірку стосовно свого заступника Каська

Причина - розморожування в Британії рахунків екс-міністра екології Миколи Злочевського рік тому.

Шокін призначив перевірку стосовно свого заступника Каська
Виталий Касько
Фото: segodnya.ua

Внутрішня безпека почала службову перевірку щодо заступника генпрокурора Віталія Каська.

Про це повідомив у Facebook депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко.

За його словами, причина - розморожування в Британії 23 мільйонів доларів екс-міністра екології Миколи Злочевського, яке сталося майже рік тому.

"Найсмішніше, що до втрати цих грошей причетний таки заступник генпрокурора. Але не Касько, а Олег Заліско. Його підлеглі за три тижні до винесення підозри написали листа Злочевському про те, що він чистий перед законом - після чого Великобританія розморозила гроші", - написав він.

"І ще один заступник Віталія Яреми має дати пояснення, що сталося з грошима Злочевського. Це сам... Віктор Шокін, який був начальником Головного управління нагляду у кримінальному провадженні і курирував слідство МВС. А саме там справа Злочевського перебувала у вирішальні дні грудня 2014 року", - зазначив політик.

Нагадаємо, Касько займався справою так званих "діамантових прокурорів", яку Шокін, за даними активістів, намагався зам'яти.

На початку липня були затримані заступник керівника ГСУ Генпрокуратури Шапакін і заступник прокурора Київської області Корнієць за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. Під час обшуків на робочих місцях і в приватних будинках правоохоронці виявили докази корупційної діяльності прокурорів. Обидва підозрюваних вийшли під заставу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram