ГоловнаПолітика

Яценюк вимагає від Ради заповнити п'ять вакансій у Кабміні

В уряді можуть з'явитися три нові віце-прем'єри.

Яценюк вимагає від Ради заповнити п'ять вакансій у Кабміні
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк просить Верховну Раду внести кандидатури на посади п'яти членів Кабінету Міністрів.

На засіданні погоджувальної ради парламенту в понеділок віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко зачитав відповідного листа Яценюка.

"Прошу вас терміново внести від коаліції депутатських фракцій пропозицію щодо кандидатур... першого віце-прем'єр-міністра, віце-прем'єр-міністра України з питань енергетики та промисловості, віце-прем'єр-міністра України з питань європейської інтеграції, міністра екології та природних ресурсів України, міністра охорони здоров'я", - йдеться в ньому.

Нагадаємо, посада першого віце-прем'єра залишається вакантною з моменту формування Кабміну. Передбачалося, що її займе заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко. Відправлений у вересні у відставку віце-прем'єр Валерій Вощевський курирував зокрема й енергетику. Віце-прем'єра з європейської інтеграції в уряді немає. Міністра екології Ігоря Шевченка звільнили ще 2 липня. Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, який подав у відставку на початку липня, досі працює, оскільки Рада не змогла звільнити його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram