ГоловнаПолітика

Антикорупційний прокурор має бути цілковито незалежним, - нардеп Сторожук

У НФ вимагають знайти трьох абсолютно незалежних кандидатів.

Антикорупційний прокурор має бути цілковито незалежним, - нардеп Сторожук
Фото: nfront.org.ua

Кандидатуру на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури потрібно добрати так, щоб було виключено вплив на нього з боку будь-яких осіб. Про це заявив нардеп від "Народного фронту", член комітету з питань правової політики і правосуддя Дмитро Сторожук у середу в ефірі "Першого національного".

За його словами, під час розгляду на засіданні фракції питання про висунення кандидатів у конкурсну комісію з обрання претендентів на посаду голови Антикорупційної прокуратури було вирішено висувати відомих і незалежних фахівців. "Тому серед кандидатів, яких вносила фракція, були виключно громадські активісти, зокрема міжнародні експерти", - сказав народний депутат.

Представник "Народного фронту" зазначив, що конкурсна комісія повинна висунути тільки гідні кандидатури на посаду голови Антикорупційної прокуратури. "На посаду голови Антикорупційної прокуратури слід висунути трьох однакових кандидатів - щоб, незважаючи на те, хто з них буде призначений на цю посаду, були виключені спекуляції з приводу того, що він чиясь людина або не матиме довіри суспільства", - заявив Сторожук.

"Це - остання ланка: вже НАБ ми створили, детективи запрацювали, але без антикорупційної прокуратури воно нічого не варте", - резюмував він.

Нагадаємо, що за пропозицією НФ у конкурсну комісію з антикорупційної прокуратури увійшли Мері Батлер (заступник голови відділу конфіскації активів і протидії юстиції Мін'юсту США) і Володимир Філенко (радник міністра внутрішніх справ). Також фракція пропонувала Джованні Кесслера і Карла Волоха, але їхні кандидатури не здобули підтримки депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram