ГоловнаПолітика

Яценюк - ведучому BBC: "Ви б не отримали у мене субсидію"

Прем'єр пояснив британському телеведучому політику комунальних платежів в Україні.

Участь прем'єра Арсенія Яценюка в дискусійній панелі на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) розпочалася з емоційної публічної дискусії з модератором панелі, всесвітньо відомим інтерв'юером, ведучим BBC Hard Talk Стівеном Сакуром.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Сакур дорікнув прем'єрові в тому, що люди скаржаться на "непідйомні" комунальні платежі. Яценюк у відповідь заявив, що всі, хто платить комунальні платежі у розмірі понад 10% свого доходу, мають право отримувати субсидію.

Коли ж Сакур зазначив, що люди все одно скаржаться, Яценюк перейшов у контрнаступ і почав вимагати у телеведучого, щоб той назвав, скільки особисто він платить за комунальні послуги.

- Але якщо я назву це, то ви зможете оцінити мою зарплату, - заперечив британський модератор

- То давайте і її, не ховайтеся! - продовжив наполягати Яценюк.

Ця дискусія тривала деякий час, поки співрозмовники не дійшли згоди про те, щоб Сакур назвав співвідношення комунальних платежів у зарплаті.

- Ви платите понад 10% за комуналку? - запитав Яценюк

- Звичайно ж, менше, - відповів Сакур.

- Тоді ви не отримали б у мене субсидію, - підсумував суперечку український прем'єр.

А коли право задавати питання перейшло до залу і мікрофон взяв один з російських учасників, Яценюк сказав: "Запитаєте про Чечню?", і коли той запевнив, що ні, прем'єр додав: "Добре, тоді запитуйте".

Як повідомлялося, раніше керівник Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін заявив, що український прем'єр щонайменше двічі брав участь у боях в Чечні, а також катував і розстрілював російських полонених. Це стало приводом для появи великої кількості жартів і "фотожаб" про Яценюка на війні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram