ГоловнаПолітика

Рівня 2013 року українська економіка досягне через 15 років, - Саакашвілі

ВВП України скоротився із $184 млрд до 115 млрд, країні потрібні радикальні реформи, щоб повернутися до колишніх показників.

Рівня 2013 року українська економіка досягне через 15 років, - Саакашвілі
Архивное фото
Фото: Конгрес культури

Голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі вважає, що без реальних реформ економіці України потрібно 15 років, щоб повернутися до рівня 2013 року - останнього року режиму Януковича. Про це він заявив в ефірі програми "Шустер LIVE" на каналі 1+1, повідомляє "Ліга. Новини".

"Якщо Україна буде так розвиватися по 2-3% на рік, то ми дійдемо до рівня 2013 року - останнього року Януковича - тільки через 15 років. Якщо не буде радикальних реформ у країні", - сказав Саакашвілі.

"ВВП України скоротився з $184 млрд до 115 млрд, тобто ми на душу населення дуже швидко наблизилися до рівня Габону. Україна і, з усією повагою до Африки, Габон", - додав одеський губернатор.

За його словами, в Україні значно зріс рівень тіньової економіки.

"Тіньова економіка підскочила з 32% до 47% протягом роботи останніх 1,5 року теперішнього уряду. Тіньова економіка підскочила, скільки б нам не говорили, що боретеся. Це факт міжнародних організацій, що тіньова економіка підскочила, що гуляє чорна готівка, це вбиває бізнес", - підкреслив він.

Як повідомлялося, петиція про призначення Саакашвілі прем'єром набрала понад 25 тис. підписів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram