ГоловнаПолітика

Засідання суду у справі "свободівця" Сиротюка перенесли

Оголошено перерву, щоб підозрюваний зміг ознайомиться з матеріалами справи.

Засідання суду у справі "свободівця" Сиротюка перенесли
Юрий Сиротюк
Фото: www.mvs.gov.ua

Печерський районний суд Києва переніс засідання, на якому розглядали питання обрання запобіжного заходу колишньому народному депутатові України, члену ВО "Свобода" Юрієві Сиротюку у кримінальному провадженні про заворушення біля Верховної Ради 31 серпня.

Про це повідомила прес-служба ВО "Свобода".

За інформацією партії, під час оголошення підозри копії клопотання підозрюваному не вручили, чого вимагає закон. Тож суд не мав юридичних підстав розглядати справу.

У результаті суддя оголосив перерву в засіданні, допоки підозрюваному не буде вручено належне оформлене клопотання і не відбудеться ознайомлення з матеріалами справи (щонайменше три години).

Згодом по телефону Сиротюка викликали на допит на 11:00 11 вересня. "Засідання суду продовжиться після 14:00. Точний час повідомлять пізніше", - йдеться в повідомленні.

Раніше колишнього міністра аграрної політики, одного з лідерів "Свобода" Ігоря Швайку відпустили на поруки. А екс-нардепу Едуардові Леонову визначили запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета.

Нагадаємо, "Свобода" разом з Радикальною партією і партією "Укроп" була організатором мітингу проти проекту нової Конституції, який розглядали 31 серпня.

Після того як у Раді проголосували конституційні поправки, боєць сформованого з представників "Свободи" батальйону "Січ" кинув у правоохоронців гранату (така офіційна версія МВС). У результаті загинули три бійці Нацгвардії, один боєць при смерті, ще двоє - в тяжкому стані. Понад 140 людей отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram