ГоловнаПолітика

У Міноборони з'явився підрозділ з питань реформ

Проектний офіс реформ очолив Андрій Загороднюк

У Міноборони з'явився підрозділ з питань реформ
Фото: job-sbu.org

Міністерство оборони до кінця року відкриє логістичний центр в Одесі за стандартами НАТО, а з наступного року почне впроваджувати ці стандарти у всі інші логістичні центри. Про це повідомив у вівторок заступник міністра Міноборони Юрій Гусєв, представляючи новий підрозділ Міністерства оборони - Проектний офіс реформ.

Він складається з групи професійних менеджерів, які вийшли з бізнесу та волонтерського середовища. Наразі ПОР включає 30 осіб на чолі з Андрієм Загороднюком, які прийшли з компанії Discovery Drilling Equipment.

Команда Проектного офісу займається координацією процесів розробки реформ, пошуком фінансування, впровадження змін, моніторингом їх виконання. Назва офісу пояснюється тим, що реформи реалізовуватимуться у вигляді проектів, які після успішних випробувань передаватимуться міністерству у вигляді готових рішень.

Наразі підрозділ займається реформою держзакупівель в армії, в тому числі переведенням їх на електронні торги, реформою управління державними оборонними підприємствами (за словами Гусєва, вони вже пройшли аудит PricewaterhouseCoopers і отримали завдання з наступного року вийти на прибутковість), інвентаризацією матеріальної бази і логістики у ЗСУ, реформою норм і стандартів речового забезпечення, реформою харчування в армії, а також низкою медичних проектів. Всі вони докладно розписані на спеціальній сторінці сайту Міністерства оборони - mil.gov.ua/ofis-reform

Реформи в ЗСУ підтримуються міжнародними організаціями та держустановами Великобританії, США, Канади, Норвегії, країн Балтії, недержавними благодійними організаціями, вітчизняними та міжнародними компаніями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram