ГоловнаПолітика

Контактна група проведе наступне засідання в Мінську 22 вересня

15 і 16 вересня політична підгрупа продовжить дискусії з місцевих виборів.

Контактна група проведе наступне засідання в Мінську 22 вересня
Фото: un.org

Тристороння контактна група за участю представників ДНР/ЛНР знову збереться в Мінську 22 вересня.

Про це заявив спеціальний представник ОБСЄ у тристоронній контактній групі Мартін Сайдік, передає БЕЛТА.

"Підгрупа з політичних питань 15 і 16 вересня продовжить дискусію з місцевих виборів", - зазначив Сайдік.

При цьому, за його словами, тристороння контактна група вітає припинення вогню в самопроголошених республіках на сході України.

"Тристороння контактна група заслухала звіти координаторів робочих підгруп у рамках консультацій представників окремих районів Донецької та Луганської областей. Учасники вітали факт встановлення в цілому режиму припинення вогню в окремих районах Донбасу в кінці серпня цього року, що, зокрема, дозволило налагодити навчальний процес", - сказав Сайдік.

Зокрема, тристороння контактна група очікує, що ця позитивна тенденція може дати можливість здійснити прогрес у вирішенні питань, які обговорюються в робочих підгрупах. Крім того, Сайдік пояснив, що сьогоднішня зустріч тристоронньої контактної групи проводилася для того, щоб активізувати реалізацію мінських угод від вересня 2014 року і лютого 2015 року.

Спецпредставник ОБСЄ додав, що контактна група закликала місію ОБСЄ забезпечити ефективний моніторинг і верифікацію режиму припинення вогню.

Нагадаємо, раніше сьогодні в Мінську завершилося засідання контактної групи за участю ДНР/ЛНР. При цьому, як повідомляється, підгрупа з питань безпеки продовжує свою роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram