ГоловнаПолітика

Тягнибок відмовився давати свідчення про мітинг 31 серпня

Олег Тягнибок відмовився давати свідчення на підставі ст. 63 Конституції.

Тягнибок відмовився давати свідчення про мітинг 31 серпня
Фото: most-dnepr.info

Лідер партії ВО "Свобода" Олег Тягнибок, якого викликали на допит у МВС як свідка, відмовився давати свідчення про організацію проведення мітингу під Радою 31 серпня і свою участь на підставі статті 63 Конституції.

Про це повідомив директор Департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко, інформує INSIDER.

За словами Шевченка, лідера ВО "Свобода" Тягнибока як свідка викликали на допит для з'ясування обставин, що відбулися 31 серпня, і тих подій, які передували масовим заворушенням, у результаті яких загинули 3 військовослужбовці Національної гвардії України.

"На всі питання, що стосуються організації проведення мітингу, участі в ньому, а також питань, які мають істотне значення для встановлення обставин події, Олег Тягнибок відмовився давати свідчення на підставі ст. 63 Конституції України (особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом)", - сказано в повідомленні прес-служби МВС.

Як повідомляли, Тягнибок має намір подати позов до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова про захист, честі і гідності та ділової репутації за звинувачення в причетності до організації заворушень біля Ради 31 серпня. Аваков у відповідь пообіцяв зустрічний позов.

Нагадаємо, через сутички біля Верховної Ради 31 серпня заарештували 17 осіб. Одного із двох затриманих бійців батальйону "Січ" підозрюють у тому, що він кинув гранату РГО в оточення правоохоронців. У результаті цього загинули троє бійців Нацгвардії, ще близько 150 осіб (майже всі - силовики) отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram