ГоловнаПолітика

У "парламенті ДНР" заявили про переворот (оновлено)

Денис Пушилін скинув Андрія Пургіна

У "парламенті ДНР" заявили про переворот (оновлено)
Денис Пушилин
Фото: EPA/UPG

Голову "Народної ради ДНР" Андрія Пургіна після поїздки в Росію не пускають на територію "республіки". Соратники Пургіна звинувачують його заступника Дениса Пушиліна у перевороті.

Інформація про те, що Пургіна утримують на пункті пропуску Успенка з другої години ночі, з'явилася у сепаратистських пабліках.

Виходець із Донецька, журналіст Денис Казанський так описує те, що відбувається: "Ви будете сміятися, але в ДНР переворот. Люди Пушиліна намагаються викинути з "уряду" Пургіна. Усе в найкращих традиціях Африки. Деякий час тому Пургін виїхав до Росії, а сьогодні його тупо не пускають назад у Донецьку область. Пургін півдня сидів на пропускному пункті Успенка, потім до нього виїхали якісь "депутати ДНР". Також люди Пургіна заблокували трибуну у "міськраді ДНР" і звинувачують Пушиліна у спробі державного перевороту".

У свою чергу, інформагентство сепаратистів ДАН лаконічно повідомляє: "Сьогодні, 4 вересня, відбулося чергове засідання Народної ради ДНР, на якому обговорювалися нагальні питання порядку денного. Засідання відкрив заступник голови Народної ради ДНР Денис Пушилін. Як заявили в апараті Народної ради ДНР, голова Народної ради ДНР Андрій Пургін перебуває у відрядженні. Згідно з регламентом Народної ради ДНР, у разі відсутності голови засідання веде його заступник".

Інформацію підтвердив російський політик Едуард Лімонов, який організовує переправлення "добровольців" з РФ на підмогу сепаратистам.

"Депутати Народної ради ДНР, прихильники Пургіна стверджують, що до цього причетний Д.Пушилін. Депутати просять максимально поінформувати про те, що відбувається", - цитує він у своєму ЖЖ якесь повідомлення, яке йому надійшло.

"Депутати Т.А. Дворядкіна, Е.Б.Шафтнер та інші заблокували трибуну в сесійній залі. Частина депутатів виїхала в Успенку до Пургіна. Пан Пушилін взяв на себе повноваження зі звільнення обраних народом депутатів, які залишили сесійну залу. У Донецьку залишаються наразі прихильники Пургіна Дворядкіна і Шафтнер", - процитував Лімонов ще одне повідомлення.

Пізніше він повідомив, що Пургіна таки впустили в ДНР: "15.06. На Успенці МДБ ДНР фурами блокують проїзд Пургіну і депутатам. Депутати Народної Ради просять поінформувати про те, що відбувається, через соцмережі. 16.43. Щойно телефонували. На Успенці б'ють депутатів Народної ради.16.53. Депутати відбили Пургіна і Александрова. Пургін їде в Донецьк".

Оновлення 17:40. Лімонов повідомляє, що Пургіна затримує "міністерство державної безпеки ДНР": "17.02. Терміново, їх заблокували озброєні люди. Зброю знято з запобіжників, готові стріляти. 17.12. Наказ міністра МДБ затримати".

Оновлення 20:45. "19.57. Пургін і його дружина затримані і доставлені в МДБ. Будівля Народної ради оточена співробітниками МДБ і збройними силовиками. Захарченко збирає депутатів о 21.00 у будинку уряду. Лояльних до Пургіна депутатів намагаються затримувати, введено план перехоплення", - дописав пізніше Лимонов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram