ГоловнаПолітика

В Ізмаїлі з'явився загін прикордонників швидкого реагування

Спецпризначенці ДПСУ отримали автомобілі від Євросоюзу.

У п'ятницю в Ізмаїлі відбулася презентація нового підрозділу Держприкордонслужби - прикордонної комендатури швидкого реагування.

Як повідомляє місцевий сайт "Ізмаїл сьогодні", новий загін має автомобілі Volkswagen Amarok і Ford Ranger, отримані від Євросоюзу, вантажопасажирські автомобілі КрАЗ, новий дозорний катер, модернізовані в Миколаєві БТР, новий спецавтомобіль для ремонту техніки в польових умовах IVECO, а також спецавтомобіль МАЗ, призначений для прокладання траншей.

Зі зброї підрозділу представлено стандартні для української армії снайперська гвинтівка СВД, легкий кулемет Калашникова, гранатомети РПГ і АГС, а також нова 23-міліметрова зенітна установка ЗУ-23-2 і модернізований автомат Калашникова. Крім цього, новий прикордонний підрозділ узяв на озброєння ракетний комплекс "земля-повітря" ПЗРК "Стріла".

Створення загонів швидкого реагування у складі ДПСУ анонсували в травні цього року. Вони повинні стати основою системи охорони кордону на найнебезпечніших напрямках. Вони також будуть локалізувати кризові ситуації на кордоні, припинятимуть збройні конфлікти й інші провокації, братимуть участь у боротьбі проти ДРГ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram