ГоловнаПолітика

Віце-прем'єр Вощевський подає у відставку

"Радикал" пішов услід за Ляшком

Віце-прем'єр Вощевський подає у відставку
Фото: kmu.gov.ua

Віце-прем'єр-міністр Валерій Вощевський, якого призначили в уряд за квотою Радикальної партії, подає у відставку у зв'язку з виходом його політичної сили з коаліції.

Про це він заявив у кулуарах парламенту.

"Рішення фракції "Радикальної партії" про вихід з коаліції сьогодні ухвалено одностайно. Усі без винятку підтримали це рішення, і, як результат, "Радикальна партія" не може мати свого представника в уряді. Це означає для мене особисто складання своїх повноважень як віце-прем'єр-міністра", - сказав Вощевський.

Нагадаємо, Ляшко у вівторок заявив про вихід РП з коаліції у зв'язку зі вчорашнім голосуванням за зміни до Конституції. На думку "радикалів", вчора була де-факто створена нова коаліція - без Радикальної партії, "Батьківщини" і "Самопомочі", але зате з "Опозиційним блоком", групами "Відродження" та "Воля народу".

Коаліція фракцій "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", "Самопомочі", "Батьківщини" і "Радикальної партії" була створена 27 листопада 2014 року. На сьогодні вона налічує 295 народних депутатів, без "ляшківців" вона скоротиться до 274 осіб. Також коаліція позбудеться як мінімум шести депутатів, які найближчим часом мають покинути коаліційні фракції - Олега Мусія з БПП і п'ятьох осіб із "Самопомочі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram