ГоловнаПолітика

У Москаля з'явиться радник з циганів

Закарпатські роми провели зустріч з новим главою області

У Москаля з'явиться радник з циганів
Фото: Макс Левин

Голова Закарпатської обладміністрації Геннадій Москаль вирішив взяти в радники представника ромської громади. Про це повідомила його прес-служба.

В області налічується близько 50 тисяч циган, або половина від їх загальної чисельності в Україні. Сьогодні Москаль провів зустріч з керівниками ромських громадських організацій та лідерами їхніх поселень.

"На зустрічі, яка тривала близько години, обговорювалися можливості відкриття спеціальних курсів при училищах та ліцеях, які ромські діти могли б відвідувати безкоштовно, встановлення пам’ятного знаку для вшанування жертв голокосту, легалізації незаконних побудов у поселеннях, покращення побутових умов проживання тощо", - зазначається у повідомленні.

Як зазначив керівник одного з циганських товариств, цигани вірять, що новий керівник області наведе в області порядок і готові всіляко сприяти йому в цьому. Першим проявом співпраці стане призначення на посаду одного з радників голови ОДА представника циган.

Москаль запропонував присутнім самостійно визначитися з кандидатурою, яка буде офіційно оформлена в патронатній службі облдержадміністрації.

Нагадаємо, що 2 серпня в Україні і світі відзначається Міжнародний день голокосту ромів. У цей день в 1944 році в нацистському концтаборі Аушвіц-Біркенау влаштували так звану "Циганську ніч", знищивши понад 20 тисяч ромів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram