ГоловнаПолітика

МВС порушило справу проти Калетніка-старшого (оновлено)

Колишнього "регіонала" підозрюють у зловживаннях на посаді ректора ВНАУ

МВС порушило справу проти Калетніка-старшого (оновлено)
Фото: www.kaletnik.com.ua

Управління Міністерства внутрішніх справ у Вінницькій області порушило кримінальну справу проти колишнього нардепа Григорія Калетніка за фактом зловживань на посаді ректора і президента Вінницького національного аграрного університету.

Про це повідомила прес-служба партії "Воля", представник якої Ірина Суслова із фракції "Самопоміч" надіслала відповідне звернення в МВС.

Суслова зазначає, що у 2009 році тодішній ректор ВНАУ через погрози і шантаж з боку міністра аграрної політики Юрія Мельника звільнився і на звільнену посаду призначили Калетніка. Після цього з університету звільнили кількох докторів наук, кандидатів наук і десятки старших викладачів, а керівні посади вишу зайняли особи, наближені до Калетніка.

Зараз Калетнік практично не виконує обов'язки ректора, а університетом керує проректор Галина Янчук. Депутат стверджує, то Янчук направляла гроші університету на передвиборну кампанію Калетніка, який безуспішно балотувався в депутати Верховної Ради на останніх виборах, і на будівництво церкви у вінницькому ботсаду.

Суслова зазначає, що Калетнік також забороняв студентам і викладачам вишу брати участь у Революції Гідності у грудні 2013 - лютому 2014 року.

У повідомленні прес-служби "Волі" також зазначено, що справу розслідують за частиною 1 статті 364 Кримінального кодексу - зловживання службовим становищем.

В УМВС України у Вінницької області підтвердили LB.ua зазначену інформацію.

"Відкрито кримінальне провадження за фактом звернення народного депутата Ірини Суслової. До реєстру досудових розслідувань воно було внесено 20 січня. Перевіряється інформація, яку надала народний депутат слідчим УМВС, проводяться слідчі дії. Але підозру поки що нікому не пред'явлено", - повідомили в секторі зв'язків з громадськістю УМВС України у Вінницькій області.

Нагадаємо, що син Калетніка Ігор перебуває в розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram