ГоловнаПолітика

МВС перепросило за застосування сили у НБУ і порушило справу

Звільнено начальника Печерського райвідділення міліції

МВС перепросило за застосування сили у НБУ і порушило справу
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попросив вибачення за непрофесійну поведінку міліції з мітингувальниками біля НБУ.

"Міністерство внутрішніх справ України приносить свої вибачення за інцидент з невідповідним застосуванням силового впливу на мітингувальників біля будівлі НБУ увечері 26 лютого", - написав міністр у фейсбуці, повідомивши, що вночі приїжджав до пікетників біля НБУ перепросити особисто за подію.

Він призначив розслідування події, результати якого мають оприлюднити публічно щонайпізніше через 48 годин. Працюватиме комісія на чолі з двома заступниками міністра - Екою Згуладзе і Сергієм Яровим.

Аваков повідомив, що домовився з мітингувальниками під НБУ, що ті нададуть усі фото- та відеоматеріали для об'єктивного розслідування.

"За фактом сутички порушено кримінальну справу. За підсумками побіжного розгляду за гарячими слідами мною прийнято рішення - керівника Печерського райвідділення Києва звільнено з посади, його заступника з громадської безпеки усунено до висновків комісії з розслідування", - написав міністр.

При цьому Аваков вважає, що необхідно розділити реальних мітингувальників людей із проблемами, котрі привели їх під Нацбанк, "і тих, хто за їхніми спинами намагається розгойдувати і без того непросту ситуацію". Він пообіцяв звернутися до голови НБУ, міністрів економічного блоку уряду з проханням створити робочу групу і шукати вирішення проблеми валютних кредитів.

Міністр також просить мітингувальників зрозуміти побоювання правоохоронців.

"У будівлі НБУ зберігаються золотовалютні резерви країни, дестабілізація навколо цієї будівлі - величезний ризик дестабілізації національного масштабу. Я прошу всіх зрозуміти це, врахувати і дотримуватися в заявленому пікеті коректних норм", -зазначив він.

Нагадаємо, увечері в четвер міліція знесла намети, встановлені мітингувальниками так званого "Фінансового майдану". Вимога мітингу - дозволити погашати валютні кредити за низьким курсом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram