ГоловнаПолітика

У Держдумі звинуватили Порошенка у "приватизації" князя Володимира

Росія не хоче віддавати "своє" Красне Сонечко

У Держдумі звинуватили Порошенка у "приватизації" князя Володимира
Изображение князя Владимира на одной гривне

Перший заступник голови фракції "Єдина Росія" у Держдумі Франц Клінцевич обурився тим, що в указі президента України Петра Порошенка князя Володимира назвали творцем середньовічної європейської держави Руси-України.

"Переписування історії на український манер триває. Схоже, Петро Порошенко вирішив тепер приватизувати князя Володимира Красне Сонечко, хрестителя Русі", - сказав він, відповідаючи на запитання ТАСС.

25 лютого Порошенко видав указ "Про вшанування пам'яті князя Київського Володимира Великого - творця середньовічної європейської держави Руси-України" у зв'язку з 1000-літтям упокоєння князя, яке виповнюється у 2015 році. Цій події мають присвячтити низку заходів по всій Україні, таких як наукові конференції, урочистості зі вшанування пам'яті князя, карбування монет і випуск марок на його честь.

Цілями цих заходів має бути збереження і утвердження традицій української державності, нагадування про роль історичної спадщини Руси-України у їхньому становленні, визнання важливості прийняття християнства для розвитку українського суспільства як невід'ємної частини європейської цивілізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram