ГоловнаПолітика

Кабмін увів прикордонний режим на Донбасі

Прикордонними кілька районів стануть із 10 лютого

Кабмін увів прикордонний режим на Донбасі
Фото: nfront.org.ua

Уряд ввів з 10 лютого прикордонний режим з територіями Донбасу, контрольованими ДНР і ЛНР, і з Кримом.

Про це йдеться у постанові №38 від 30 січня, оприлюдненій 9 лютого.

На території кількох міст і районів поширюється на період проведення антитерористичної операції дія частини третьої статті 22 Закону України "Про державний кордон України". Ця стаття визначає контрольовані прикордонні райони.

У постанові перераховано території таких міст і районів: Донецьк, Авдіївка, Артемівськ, Вугледар, Горлівка, Дзержинськ, Дебальцеве, Докучаєвськ, Селідове Донецької області, Артемівський, Волноваський, Володарський, Костянтинівський, Красноармійський, Мар'їнський, Ясинуватський райони Донецької області, а також Лутугинський, Новоайдарський, Перевальський, Попаснянський, Слов'яносербський, Старобільський райони Луганської області. Крім того, це Богодухівський район Харківської області та Новотроїцький і Чаплинський райони Херсонської області.

Постанову ухвалено з метою підвищення рівня національної безпеки України, забезпечення безпеки громадян, захисту їхніх прав і свобод, законних інтересів і виходячи з принципів непорушності державного кордону, територіальної цілісності, політичної та економічної незалежності і суверенітету України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram