ГоловнаПолітика

Родичі заарештованого Чийгоза п'ять діб не можуть сконтактувати з ним

Дружина Чийгоза боїться, що в СІЗО із заарештованого можуть знущатися

Родичі заарештованого Чийгоза п'ять діб не можуть сконтактувати з ним
Ахтем Чийгоз

Дружина заарештованого в Сімферополі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза Ельміра Аблялімова попросила адвоката знайти її чоловіка. Правоохоронні органи окупованого Криму не повідомляють родичів, де перебуває заарештований активіст.

Як повідомляє "Крым.Реалии", про місцезнаходження Чийгоза нічого не відомо п'ять діб. Дружина заарештованого знає, що Чийгоз перебуває в Сімферополі, але зустрітися з ним не може.

"Сьогодні вранці адвокат пішов, щоб з'ясувати, де Ахтем і що з ним, у якому стані і в яких умовах. Але зустріч адвоката зі слідчим не відбулася, оскільки там проходить перевірка Слідчого комітету", - повідомила Аблялімова.

Вона стурбована тим, що чоловік вже п'яту добу без їжі і цигарок. Жінка побоюється за його здоров'я і можливі каліцтва.

У вівторок, 10 лютого, в СІЗО в Сімферополі починається прийом передач для ув'язнених. Ельміра Аблялімова сподівається, що їй удасться передати необхідне для чоловіка, який за її припущеннями, все ще там.

Нагадаємо, Ахтема Чийгоза затримали 29 січня в Сімферополі. Його підозрюють в організації та участі в масових заворушеннях під стінами кримського парламенту 26 лютого 2014 року. Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за ч. 1 ст. 212 ("Організація масових заворушень") Кримінального кодексу Російської Федерації. Того самого дня Київський районний суд Сімферополя обрав запобіжний захід Ахтему Чийгозу у вигляді утримання під вартою до 19 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram