ГоловнаПолітика

Рада ліквідувала Нацкомісію з моралі

Депутати визнали комісію неефективною і непотрібною

Рада ліквідувала Нацкомісію з моралі
Сайт Нацкомиссии по морали
Фото: www.moral.gov.ua

Верховна Рада ліквідувала Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі як неефективний і непотрібний державний орган.

За відповідний законопроект №1647 у вівторок проголосували 245 депутатів за 226 мінімально необхідних. Після цього в парламенті було оголошено перерву на 30 хвилин.

Нацкомісію створили відповідно до закону про захист суспільної моралі від 20 листопада 2003 року, і вона розпочала роботу наприкінці 2004 року. Її функцією була перевірка роботи ЗМІ й організаторів видовищних заходів на наявність сексуального чи еротичного контенту, насильства і жорстокості. Комісію фінансували коштом державного бюджету.

Основними завданнями Національної експертної комісії було проведення експертизи продукції, видовищних заходів сексуального чи еротичного характеру та продукції, що містить елементи або пропаганду культу насильства, жорстокості, порнографії; аналіз процесів і тенденцій, що відбуваються у сфері захисту суспільної моралі, розробка для органів державної влади та органів місцевого самоврядування рекомендацій з їхнього правового регулювання; контроль за дотриманням законодавства у сфері захисту суспільної моралі; участь у розробці міжнародних договорів України з питань захисту суспільної моралі.

Керівником комісії був Василь Костицький.

Найвідомішими рішеннями комісії були заборона показу мультсеріалу "Сімпсони", програми Comedy Club, обмеження показу мультсеріалу South Park і рекомендація заборонити комп'ютерні ігри Mortal Kombat, God of War III і Manhunt II.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram