ГоловнаПолітика

Росія звинувачує Україну в зриві мінських домовленостей

МЗС також звинуватило Україну в зриві чергового засідання контактної групи, яке мало відбутися 16 січня в Мінську

Росія звинувачує Україну в зриві мінських домовленостей

Міністерство закордонних справ РФ звинуватило Україну в порушенні мінських домовленостей і зриві чергової зустрічі контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі.

Про це йдеться в заяві міністерства.

"Викликає глибоке занепокоєння той факт, що українська сторона, порушуючи мінські домовленості, продовжує нарощувати свою військову присутність на південному сході країни. Про це свідчать, зокрема, посилена мілітаризація, оголошення про "нові хвилі" мобілізації населення України, заклики із Києва "взяти реванш" за ситуацію "на землі", що склалася напередодні укладення мінських домовленостей у вересні 2014 року", - наголошено в повідомленні.

При цьому в Москві, яка відкрито підтримує терористів на Донбасі, цинічно заявляють, що "необхідно негайно повернутися до практичної роботи в рамках Контактної групи для всеосяжного виконання мінських домовленостей. Негайним кроком має стати повне припинення бойових дій і відновлення режиму "тиші".

МЗС РФ також звинуватило Україну в зриві чергового засідання контактної групи, яке мало відбутися 16 січня в Мінську: "Українські представники не з'явилися в столиці Білорусі, і засідання було зірвано. Попри це, робимо все можливе, щоб контактна група зібралася вже на початку наступного тижня".

Згідно із заявою російського відомства, 15 січня президент РФ Путін надіслав Президенту України Петрові Порошенку послання щодо дотримання сторонами конфлікту режиму "тиші" і домовленості про відведення важкої артилерії від лінії зіткнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram