ГоловнаПолітика

Яценюк звинуватив підприємство Міненерго в підписанні контракту, який не відповідає інтересам України (документ)

Міністерство енергетики України, зокрема, визнало Крим територією Росії

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагає від міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина дати пояснення щодо контрактів, підписаних Державним підприємством "Укрінтеренерго" і російським "Интер РАО" щодо постачання електрики.

Про це йдеться у листі-розпорядженні прем'єр-міністра міністру енергетики, копія якого є у розпорядженні LB.ua.

Зокрема, Яценюк вимагає пояснити, чому українська сторона погодилася на пряме постачання Росією електрики на територію проведення АТО і взяла на себе зобов'язання оплачувати це постачання. І чому в контракті передбачено фіксовану ціну електрики для Криму, водночас Росія отримала право в односторонньому порядку збільшувати ціну електрики для України. При цьому ціна електрики для Криму згідно з новими контрактами на 15% нижча від існуючої. У разі обмежень Україною постачання електрики до Криму Росія має право накласти на Київ штрафні санкції в розмірі 20% від вартості поставленої електрики.

Також у контракті, підписаному ДП "Укрінтеренерго", Крим позначений як "Кримський федеральний округ Російської федерації", що можна розцінювати як визнання Україною російської приналежності півострова.

Нагадаємо, наприкінці 2014 року ДП "Укрінтеренерго" та "Интер РАО" підписали контракт на постачання електроенергії з Росії. Контракт набрав чинності з 30 грудня 2014 року.

Фото: LB.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram