ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росіянам запропонували безкоштовну землю на Колимі

Влада Магаданської області готова виділити кожному переселенцеві по 5 га, "щоб цю землю брали"

Росіянам запропонували безкоштовну землю на Колимі
Фото: gff-lgi.spb.ru

Голова Магаданської області Росії Володимир Печений запропонував виділити переселенцям на Далекому Сході безкоштовну землю в Магаданській області.

Про це повідомляють на офіційному сайті уряду Магаданської області.

"Ми можемо виділити і по п'ять гектарів кожному переселенцю, щоб цю землю брали. Звичайно, в цьому питанні має бути визначено порядок виділення, про що і сказав президент (Володимир Путін - ред.), доручивши сформулювати ці пропозиції, але щодо самої можливості надання земельних ділянок, землі на Колимі багато і проблем з її виділенням не буде", - заявив Печений.

Раніше з ініціативою безкоштовного виділення землі жителям Далекого Сходу до президента РФ Володимира Путіна звернувся його повпред у Далекосхідному федеральному окрузі Юрій Трутнєв. Землю будуть надавати на користування на п'ять років. Якщо вона буде використовуватися за призначенням, її остаточно закріплять за власником.

19 січня Путін підтримав ідею безплатного виділення землі жителям Далекого Сходу. Магаданська область належить до районів Крайньої Півночі. Регіон межує з Камчатським краєм на сході, з Якутією - на заході, на півдні - з Хабаровським краєм, а на півночі - з Чукотським автономним округом.

Колима - розмовна назва регіону на Далекому Сході Росії, де в роки масових репресій (1932-1954) діяли виправно-трудові табори з особливо важкими умовами життя і праці. Адміністративний центр Колими - місто Магадан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram