ГоловнаПолітика

Порошенко: удар по позиціях бойовиків - разовий

Україна готова повернутися до режиму припинення вогню

Порошенко: удар по позиціях бойовиків - разовий
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко заявив, що 17 січня дав військовим доручення разово відкрити вогонь у відповідь на дії бойовиків у Донецькому аеропорту.

"В останні дні у нас різко зросла інтенсивність атак Донецького аеропорту з боку терористів, а також безкарне порушення режиму припинення вогню. Позавчора я дав доручення разово дати відповідь у зв'язку з тим, що нам просто заборонили вивезти наших поранених і загиблих із Донецького аеропорту", - заявив він на зустрічі з прем'єр-міністром Польщі Евою Копач у Києві, інформує "Інтерфакс-Україна".

Президент нагадав, що 9 грудня 2014 року був підписаний документ про артилерійську тишу на Донбасі.

"Цей документ був ефективним, але протримався менш ніж місяць, оскільки, починаючи з 7 січня, відбулася значна ескалація напруженості, яку здійснила Росія і терористичні угруповання на сході", - підкреслив Порошенко.

Він додав, що кількість обстрілів з боку бойовиків по українських військових зросла з 10 до 90-100 за добу.

"Переважно від цих обстрілів страждають мирні жителі", - констатував президент, нагадавши про трагедію під Волновахою 13 січня, унаслідок якої загинули 13 мирних жителів, в тому числі діти.

"Учора за моїм дорученням Міністерство закордонних справ України оприлюднило заяву із твердженням, що ми готові будь-коли, будь-якої миті підписати негайно угоду про припинення вогню за умови дотримання Мінських домовленостей у повному обсязі", - додав Порошенко.

Нагадаємо, вранці 18 січня українська армія завдала масованого удару по позиціях бойовиків на донецькому напрямку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram