ГоловнаПолітика

У Порошенка спростували надання громадянства Яресько та Абромавічусу (оновлено)

Кандидати в міністри написали заяви про бажання стати українцями

У Порошенка спростували надання громадянства Яресько та Абромавічусу (оновлено)
Фото: president.gov.ua

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко спростував інформацію про те, що Президент надав українське громадянство Наталії Яресько і Айварасу Абромавічусу.

Про це він сказав журналістам, коментуючи заяву голови Радикальної партії Олега Ляшка. Той раніше послався на слова Луценка, нібито сказані ним на раді коаліції.

Луценко повідомив, що три кандидати на посади міністрів (Яресько, Абромавічус та Олександр Квіташвілі) написали заяву про бажання отримати українське громадянство, а також про відмову від іноземного громадянства.

Однак у зв'язку з тим, що процедура надання громадянства доволі тривала, обговорюють можливості внесення зміни до законодавства для скорочення періоду надання громадянства, а також надання можливості претендентам на отримання громадянства працювати в органах державної влади.

Водночас за словами депутата Ради від БПП Олександра Черненка, щоб спростити процедуру після внесення змін до закону про Кабмін і про державну службу, відповідні законодавчі зміни заплановано ухвалити до розгляду призначення уряду.

Американка Яресько - кандидат на посаду міністра фінансів, литовець Абромавічус претендує на посаду голови Міністерства економіки.

Нагадаємо, на посаду голови МОЗ мають намір призначити Олександра Квіташвілі - колишнього міністра охорони здоров'я і соціального захисту Грузії, а на посаду заступниці міністра внутрішніх справ - Еку Згуладзе, колишню заступницю голови МВС Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram