ГоловнаПолітика

Україна залишилася найбільш корумпованою країною Європи

Transparency International поставила Україну на одне місце з Угандою

Україна залишилася найбільш корумпованою країною Європи відповідно до щорічного рейтингу, який складає Transparency International.

2014 року Україна посіла 142 місце серед 175 держав, отримавши всього 26 балів зі 100 можливих. Торік вона була 144-ю зі 177 країн світу. "Незважаючи на "зміну фасаду", Україна тупцює на місці. Нещодавно ухвалені закони поки що не дали відчутних результатів в антикорупційній боротьбі", - заявляють у Transparency.

Україна перебуває в клубі держав з надзвичайно корумпованою владою. Її сусіди по 142-й позиції - Коморські острови і Уганда. Показник України виявився найгіршим у регіоні Східної Європи та Середньої Азії, крім кількох пострадянських країн: Таджикистану, Узбекистану і Туркменістану.

Росія, для порівняння, отримала 27 балів і розмістилася на 136-й позиції разом з Камеруном, Іраном, Киргизстаном, Ліваном і Нігерією.

Найкорумпованішими країнами світу, як і раніше, вважають Північну Корею та Сомалі. Лідери рейтингу теж не змінилися - це Данія, Нова Зеландія, Фінляндія та Швеція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram