ГоловнаПолітика

НАТО стурбоване бойовими можливостями російських військ на українському кордоні

Кількість російських військових на Донбасі не змінилася

НАТО стурбоване бойовими можливостями російських військ на українському кордоні
Фото: EPA/UPG

Північноатлантичний альянс більше стурбуваний не чисельністю російських військ на кордоні з Україною, а їхніми бойовими можливостями. Про це сьогодні на брифінгу заявив головнокомандувач Об'єднаних Збройних сил НАТО в Європі, командувач Збройних сил США в Європі генерал Філіп Брідлав.

"Цифри, які ми використовуємо впродовж останніх кількох тижнів, не дуже змінилися. Вони показують кількість у 8-10 тис. Особового складу розміщених військ на кордоні, але не це є важливим. Важливим є те, що представляють ці війська на кордоні, а саме - можливості цих військ, розміщених там. Вони мають серйозні можливості, і питання полягає в тому, чи вирішить Росія використовувати ці війська, щоб перетнути кордон", - цитує Брідлава УНІАН.

Брідлав пояснив, що сили, розміщені дуже близько до українського кордону, залишаються там для підтримки тих військових, які перебувають на українській території і "здійснюють дестабілізаційні дії". На переконання Брідлава, псевдовибори 2 листопада в окремих районах Донбасу проведено саме завдяки таким умовам.

Крім того, генерал звернув увагу, що ці війська створюють можливості для постійної поставки бойовикам на Донбасі необхідного озброєння.

Нагадаємо, за оцінками РНБО, на Донбасі перебувають від 5 до 10 тис. кадрових російських військових і 15-25 тис. бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram