ГоловнаПолітика

Порошенко: Мінські домовленості призведуть до миру на Донбасі

Президент закликав не лякати Україну третьою світовою війною

Порошенко: Мінські домовленості призведуть до миру на Донбасі
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко впевнений, що Мінські домовленості в підсумку призведуть до миру на Донбасі.

Про це він сказав, виступаючи з посланням до Верховної Ради

"І все ж я впевнений, що мій мирний план і розроблені на його основі Мінський протокол і Мінський меморандум у підсумку призведуть до миру на Донбасі. Як безальтернативну базу для політичного врегулювання цей документ визнав увесь світ - до речі, зокрема і Російська Федерація, яка взагалі-то поставила під Мінським меморандумом свій підпис", - зазначив Президент.

Однак він вважає, що встановлення миру на Донбасі не означатиме, що зникла військова загроза зі Сходу.

"На жаль, ця загроза прозирає на дуже довгострокову історичну перспективу і постійно потребує великих зусиль і колосальних ресурсів. Це - реальність, яку Україна усвідомила запізно; яку ми змінити заледве чи зможемо, але якій треба навчитися протидіяти... Вибачте, іноді навіть спати з револьвером під подушкою, бо так званий брат - біля воріт!" - обурився Порошенко.

При цьому Президент закликав не лякати Україну третьою світовою війною."Насправді починати її ніхто не збирається", - вважає він.

Нагадаємо, Мінські домовленості передбачають, що на територіях Донбасу, які зараз контролюються бойовиками, повинні пройти вибори за українським законодавством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram