ГоловнаПолітика

Порошенко анонсував новий формат співпраці з "Вишеградською четвіркою"

Порошенко "задоволений стилістикою розмови": обговорювали питання конкретної підтримки

Порошенко анонсував новий формат співпраці з "Вишеградською четвіркою"
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко і президенти країн "Вишеградської четвірки" на зустрічі в Братиславі домовилися про створення нового формату співпраці.

Про це голова Української держави повідомив на прес-конференції в столиці Словаччини, інформує прес-служба президента.

За словами Порошенка, досягнуто домовленості про налагодження постійної взаємодії на рівні міністрів закордонних справ і оборони країн "Вишеградської четвірки" та України.

Президент акцентував, що підтримка, яку Україна отримала в Братиславі, їй украй необхідна.

"Усі країни показали: ми маємо справу з агресією. Ми повинні продемонструвати єдність усієї Європи і солідарність з Україною в питаннях і безпеки, і економіки. І я побачив цю солідарність і підтримку в Братиславі", - сказав Порошенко, подякувавши за таку "тверду і чітку позицію".

Він також зазначив, що "задоволений стилістикою розмови": обговорювалися питання конкретної підтримки.

"Звучала позиція: де буде необхідна підтримка - ми прийдемо на допомогу. Це саме те, що зараз потрібно Україні", - підкреслив президент і додав, що головне, про що йшла мова під час зустрічі - це питання безпеки.

"Це війна за свободу і демократію всього ЄС", - сказав Порошенко.

Зі свого боку президент Польщі Броніслав Коморовський подякував президентові Словаччини за запрошення президента України на зустріч "Вишеградської четвірки". На його переконання, такий формат потрібен зараз. Він висловився на підтримку ідеї створення постійного формату взаємодії "Вишеградська четвірка й Україна" на різних рівнях.

Президент Угорщини Янош Адер наголосив, що Угорщина зі самого початку виконувала всі рішення із запровадження санкцій проти Росії. "Так буде і в майбутньому", - заявив Адер.

Президент Чехії Мілош Земан зі свого боку зазначив, що якби був громадянином України, то на парламентських виборах обрав би Блок Петра Порошенка.

"Я вірю, що президент Порошенко увійде в історію як президент миру", - сказав він.

Президент Словаччини Андрій Кіска підкреслив, що всі країни "Вишеградської четвірки" солідарні з Україною і що санкції необхідні, якщо діалог не діє.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram