ГоловнаПолітика

У Криму день референдуму можуть зробити "республіканським святом"

Окупаційна влада Криму впроваджує нові пам'ятні дати

У Криму день референдуму можуть зробити "республіканським святом"
Фото: EPA/UPG

Кримська влада має намір оголосити день проведення референдуму 16 березня Днем Республіки Крим і зробити його святковим і неробочим.

Таку ініціативу було озвучено на засіданні президії Державної ради Криму, повідомляють "Новости Крыма".

Крім того, на честь знаменних подій у Криму пропонується встановити пам'ятні дати: 19 січня - День державного прапора, 18 березня - День підписання договору про прийняття Криму і Севастополя до складу Російської Федерації, 11 квітня - День Конституції, 18 травня - День пам'яті жертв депортації з Криму, 8 вересня - День пам'яті воїнів, полеглих у роки Кримської війни, 11 грудня - День пам'яті кримчаків і євреїв Криму - жертв нацизму.

За словами співавтора законопроекту Костянтина Бахарєва, документ перебуває в стадії доопрацювання і його буде винесено на розгляд у першому читанні на пленарне засідання Держради РК 26 листопада.

Нагадаємо, 16 березня в Криму та Севастополі відбувся незаконний референдум, за результатами якого 96,77% виборців республіки і 95,6% виборців Севастополя проголосували за приєднання Криму до Росії. 21 березня Рада федерації одноголосно підтримала приєднання півострова до складу Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram