ГоловнаПолітика

Луценко очолить фракцію БПП у Раді (доповнено)

Блок зібрав 150 депутатів

Луценко очолить фракцію БПП у Раді (доповнено)
Фото: Вадим Крутивус

Кандидатуру Юрія Луценка висунули на посаду голови фракції Блоку Петра Порошенка в новому парламенті. Про це заявив сам Луценко, повідомляє РБК-Україна. Висунуто також сімох кандидатів на посади п'яти заступників голови фракції. Їх оберуть на першому засіданні парламенту.

"Фракція засідатиме після того, як депутати отримають мандати, але попереднє рішення про формування керівництва фракції. У нас близько 7 кандидатур на посади керівників. Вони будуть сформовані під час першого засідання фракції. Сьогодні кандидатом на главу фракції висунули добре мені відомого Юрія Луценка. А також є 7 кандидатур на 5 заступників", - заявив він.

Луценко також заявив, що всього у фракцію Блоку Петра Порошенка у Верховній Раді увійдуть 150 народних депутатів.

"Щойно закінчилася перша організаційна зустріч. Ми можемо з упевненістю констатувати, що БПП здобув перемогу на парламентських виборах. Ми будемо найбільшою фракцією. У нас 64 депутати за списком і 70 кандидатів з одномандатних округів. До нас також приєдналися кілька десятків депутатів, яких ми не висували. У цілому ми маємо 150 депутатів", - сказав Луценко.

Він додав, що у фракції буде менш ніж третина колишніх нардепів.

Луценко також зазначив, що під час сьогоднішнього засідання була сформована трійка людей, яка візьме участь у переговорах з приводу коаліції. Зокрема, у складі самого Луценка, Володимира Гройсмана та Віталія Ковальчука. Після брифінгу вони вирушили в парламент, де відбудуться перемовини.

Нагадаємо, на парламентських виборах партію "Народний фронт" підтримали 22,16% виборців, за БПП проголосували 21,83%, на третьому місці - "Самопоміч" - 10,98%. У Раду також проходять Опозиційний блок (9,4%), Радикальна партія Олега Ляшка (7,45%) і "Батьківщина" (5,68%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram