ГоловнаПолітика

Під Радою мітингувальники зламали паркан і палять шини (оновлено)

Прихильники люстрації вимагали від депутатів ухвалити законопроект

На вулиці Грушевського у Києві перекрито рух транспорту. Близько 400 осіб мітингують на підтримку закону "Про очищення влади".

Як повідомляє на своїй сторінці у Facebook журналіст Богдан Кутєпов, стоїть квартал навколо Ради.

"Кілька машин Автомайдану одночасно зламались біля Кабміну. Правий Сектор перекрив рух на перехресті Грушевського з Шовковичною. Квартал навколо Ради стоїть. Пара депутатських машин намагалися вирватись з оточення. Марно. Лунають гучні постріли, - шашки чи петарди", - пише Кутєпов.

Раніше біля запасного виходу з парламенту стався конфлікт між мітингувальниками і правоохоронцями. Мітингувальники розхитали і зламали частину огорожі біля внутрішнього дворика Ради. Як повідомляє кореспондент LB.ua, учасники мітингу закидали міліцію яйцями і обливали водою, сталася невелика бійка, проте ніхто не постраждав. Міліція нікого не затримувала.

Ще вдень близько будівлі парламенту зібрали барикаду з автомобільних шин, під час вечірнього засідання парламенту шини підпалили. Більшість мітингувальників тримають у руках прапори партії "Правий сектор" та "Автомайдану".

Нагадаємо, на вечірньому засіданні парламент з п'ятої спроби прийняв законопроект про люстрацію в другому читанні і в цілому. "За" документ проголосував 231 народний депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram