ГоловнаПолітика

Яценюк просить Amnesty International заступитися за викрадених українців

Міжнародна організація може допомогти у звільненні Сенцова і Савченко

Яценюк просить Amnesty International заступитися за викрадених українців
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк просить генерального секретаря міжнародної організації Amnesty International Саліла Шетті сприяти у звільненні незаконно викрадених з території України режисера Олега Сенцова і льотчиці Надії Савченко.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

"Беручи до уваги заплановану поїздку генерального секретаря Amnesty International в Москву, Арсеній Яценюк звернувся до Саліла Шетті щодо сприяння у звільненні незаконно викрадених з території України Олега Сенцова та Надії Савченко, яких і далі утримує російська влада", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Яценюк і Шетті приділили ключову увагу питанням відповідальності за порушення прав людини на захопленій російськими терористами території, в тому числі вбивства, тортури, викрадення людей і взяття заручників. Глава уряду підтвердив принципову позицію щодо рівності перед законом усіх винних у скоєнні злочинів.

Нагадаємо, Amnesty International оприлюднила супутникові знімки, які свідчать про причетність Росії до поставок військової техніки та іншої допомоги сепаратистам і називає події на сході України міжнародним збройним конфліктом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram