ГоловнаПолітика

РНБО: Терористи дали городянам 72 години на виїзд з міста

Бойовики хочуть зайняти зручну позицію для наступу

РНБО: Терористи дали городянам 72 години на виїзд з міста
Фото: EPA/UPG

Незважаючи на оголошене перемир'я, в зоні антитерористичної операції бойовики продовжують обстріл блокпостів і здійснюють інші військові дії. Про це йдеться в черговому зведенні РНБО.

У Донецькій області бойовики вимагають від мирного населення залишити рідне місто, щоб зайняти вигідну позицію для наступу на українські сили. У населеному пункті Нікішине бойовики дали місцевим жителям 72 години на звільнення міста, яке є вигідним кордоном для наступу на Дебальцеве. В Новоазовську терористи повністю заборонили в'їзд і виїзд з міста всім, у тому числі місцевим жителям.

"Найбільш небезпечна ситуація залишається в районах Донецького аеропорту, Авдіївки, Станиці Луганської, Золотого, Дебальцевого та Маріуполя", - сказано в повідомленні.

За даними РНБО, терористи постійно провокують українських силовиків на застосування зброї. "Стріляють у повітря біля блокпостів, щоб викликати вогонь з боку сил АТО і потім повідомити, що українська сторона порушує режим припинення вогню. Обстріли здійснювалися з мінометної і стрілецької зброї. Сили АТО відкривають вогонь у відповідь тільки в разі загрози життю українських військових", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, протокол про постійне припинення вогню було підписано в п'ятницю, 5 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram