ГоловнаПолітика

У "ДНР" вважають приїзд іноземних поліцейських військовою інтервенцією

В "уряді" сепаратистів говорять про "кричущу ситуацію, яка не сприяє врегулюванню"

У "ДНР" вважають приїзд іноземних поліцейських військовою інтервенцією
архив
Фото: novosti.dn.ua

У самопроголошеній "Донецькій народній республіці" назвали плани ввести на Донбас іноземний поліцейський контингент військовою інтервенцією.

Про це "Интерфаксу" заявив "перший віце-прем'єр" "ДНР" Андрій Пургін.

"У нас є відомості, що Київ готується запустити на територію "ДНР" голландських і австралійських поліцейських, причому не цивільну поліцію, як озвучувалося раніше, а екіпірованих озброєних людей", - заявив Пургін.

За його даними, на Донбас можуть прибути близько 700 голландських і 1500 австралійських поліцейських. "Звичайно, це кричуща ситуація, яка не сприяє врегулюванню. По суті, це військова інтервенція", - наголосив "перший віце-прем'єр".

Нагадаємо, 31 липня Рада впустила в Україну поліцейські місії Австралії та Нідерландів. Верховна Рада ратифікувала угоди з Австралією про скерування в Україну до 250 озброєних осіб поліцейського, військового і цивільного персоналу у зв'язку з падінням літака Malaysia Airlines у Донецькій області, а також із Нідерландами - про міжнародну місію чисельністю до 700 озброєних осіб для захисту розслідування авіакатастрофи.

Літак "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysian Airlines було збито в Донецькій області 17 липня. Усі 298 осіб, які перебували на його борту, загинули.

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що малайзійський пасажирський літак збили терористи ДНР із зенітно-ракетної установки "Бук-5М". СБУ також оприлюднила переговори терористів про переправлення ЗРК "Бук".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram