ГоловнаСуспільствоПодії

У ДНР заговорили про припинення вогню і готовність до переговорів

Сепаратисти не уточнюють, де, коли і в якій формі було зроблено таку пропозицію

У ДНР заговорили про припинення вогню і готовність до переговорів
архив
Фото: 62.ua

"Уряд" самопроголошеної Донецької народної республіки запевняє, що пропонував односторонньо припинити вогонь і розпочати переговори з українською владою. З такою заявою виступив "віце-прем'єр уряду ДНР" Андрій Пургін на брифінгу пізно ввечері 29 липня, повідомляє "ОстроВ" із посиланням на прес-центр сепаратистів.

"Кілька днів тому уряд Донецької народної республіки заявляв про готовність односторонньо припинити бойові дії та розпочати переговори", - сказав Пургін, не уточнивши, де, коли і в якій формі було зроблено таку пропозицію.

При цьому Пургін заявив, що українська влада "не припинила бойових дій". Він звинуватив силовиків у тому, що вони активно застосовують авіацію, ракетні системи "Град", заборонені міжнародною конвенцією фосфорні заряди і касетні бомби по населених пунктах і цивільному населенню.

"Звертаємо увагу міжнародної спільноти та спостерігачів ОБСЄ на події, що відбуваються в ДНР і ЛНР. Київ зволікає з проведенням переговорів і свідомо продовжує бойові дії", - заявив один з лідерів невизнаної республіки.

"Ще раз заявляю, що керівництво ДНР і ЛНР готове до переговорів, також підтверджую готовність забезпечити безпеку голландських і австралійських експертів під час виїзду для безперешкодної роботи на місці катастрофи малайзійського "Боїнга", - сказав він.

Як повідомляли, президент Порошенко заявив у вівторок про готовність до двостороннього припинення вогню та проведення переговорів про деескалацію конфлікту на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram