ГоловнаПолітика

Рада впустила в Україну поліцейські місії Австралії та Нідерландів

Військова місія налічуватиме до 700 озброєних людей

Рада впустила в Україну поліцейські місії Австралії та Нідерландів
Фото: https://twitter.com/JulieBishopMP

Верховна Рада ратифікувала угоди з Австралією про скерування в Україну до 250 озброєних осіб поліцейського, військового і цивільного персоналу у зв'язку з падінням літака Malaysia Airlines у Донецькій області та з Нідерландами - про міжнародну місію до 700 озброєних осіб для захисту розслідування авіакатастрофи.

За ратифікацію угоди з Австралією проголосували 324 депутати, фотографію табло з результатами оприлюднила у своєму Твіттері голова МЗС Австралії Джулі Бішоп.

Угоду між Україною й Австралією про скерування в Україну персоналу у зв'язку з падінням Boeing підписано 25 липня. Згідно з нею, Австралія може спрямувати поліцейський, військовий і цивільний персонал чисельністю до 250 озброєних осіб, щоб гарантувати безпеку в зоні падіння літака Malaysian Airlines.

Також, як повідомила Бішоп, Рада ратифікувала угоду з Нідерландами про місію захисту розслідування аварії "Боїнга". Угоду підписали 28 липня.

Згідно з угодою, багатонаціональну міжнародну місію захисту розслідування, якою керує спрямовуюча держава (Нідерланди), створюють з метою сприяння збору залишків і проведенню розслідування падіння авіалайнера Boeing-777 "Малазійських авіаліній" у Донецькій області (згідно з резолюцією 2166 Ради Безпеки ООН від 21 липня 2014 р.).

Місія складається з військового та невійськового персоналу Нідерландів, Австралії та, за потреби, інших держав, громадяни яких перебували на літаку рейсу МН17.

Персоналу місії дозволено мати і носити зброю, а також застосовувати силу задля самооборони і виконання своєї діяльності відповідно до цієї угоди. Також персоналу місії дозволено носити польову уніформу.

Чисельність місії становить не більш ніж 700 озброєних осіб персоналу.

Нагадаємо, 17 липня о 16:20 в Шахтарському районі Донецької області збили літак Boeing 777-200 компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17). Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту: 283 пасажири, серед яких 3 немовлят і 15 членів екіпажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram