ГоловнаПолітика

Ярош допускає об'єднання "Правого сектору" та "Свободи" в одну політсилу

Раніше Тягнибок припустив можливість співпраці з партією Яроша

Ярош допускає об'єднання "Правого сектору" та "Свободи" в одну політсилу
Ярош
Фото: EPA/UPG

Лідер партії "Правий сектор", кандидат у президенти Дмитро Ярош допускає, що його партія і партія "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" можуть об'єднатися.

Про це він сказав в ефірі програми "Шустер Live" на телеканалі "Перший національний".

"Я не виключаю, що і "Свобода", і "Правий сектор" можуть у майбутньому стати однією політичною силою. Принаймні у нас немає якихось ворожих відносин, і ми можемо в перспективі розглядати будь-які конструкції - політичні та партійні", - сказав він.

Ярош також зазначив, що у "Правого сектору" немає особливих розбіжностей зі "Свободою", крім питання участі України в економічних союзах з іноземними державами та організаціями, і питання "насильницької українізації".

"Правий сектор" не сприймає певних заяв (депутата Верховної Ради від фракції "Свобода") Ірини Фаріон, тому що в лавах "Правого сектору" є дуже багато російськомовних громадян, які визнають українську єдиною державною мовою. Ми дуже толерантно ставимося до цих людей і завжди заявляємо, що готові гарантувати право на побутовому рівні розмовляти тією мовою, якою людина вважає за потрібне", - підкреслив лідер "Правого сектору".

Водночас він вважає, що необхідно працювати над тим, щоб націоналістичний рух був повністю єдиним.

Раніше лідер партії "Свобода", кандидат у президенти Олег Тягнибок заявив, що його партія готова працювати в одній команді з партією "Правий сектор", якщо вона буде обрана на наступних виборах до парламенту. Він наголосив, що у зв'язку з націоналістичною спрямованістю обох партій "Свободі" буде вельми легко порозумітися в багатьох питаннях із "Правим сектором".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram