ГоловнаПолітика

Напад на військовослужбовців і обстріл вертольотів у районі Слов'янська кваліфіковано як теракт

Винуватцям загрожує до 15 років позбавлення волі

Напад на військовослужбовців і обстріл вертольотів у районі Слов'янська кваліфіковано як теракт
Раненый летчик
Фото: instagram.com/sashakots

Збройний напад на військовослужбовців під час проведення антитерористичної операції 2 травня в Слов'янському районі Донецької області, внаслідок якого загинули два пілоти і два десантники, а також сім військовослужбовців отримали поранення, кваліфіковано як терористичний акт і об'єднано їх в одне кримінальне провадження.

Про це повідомили в управлінні преси та інформації Міністерства оборони з посиланням на прокуратуру Центрального регіону України.

Установлено, що два вертольоти Збройних сил України, які здійснювали патрулювання, були збиті за допомогою сучасних переносних зенітно-ракетних комплексів. При цьому використовувалася тактика одночасного пуску двох ракет по повітряній цілі, що свідчить про професійну військову підготовку сепаратистів. Ще один вертоліт був обстріляний з автоматичної зброї.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура закликає жителів південно-східних областей не піддаватися на провокації організаторів масових заворушень і диверсантів зі зброєю, утримавшись від участі в них. Такі дії є прямою загрозою конституційному ладу України, її територіальній цілісності та громадській безпеці і будуть розцінюватися як співучасть у скоєнні тяжких злочинів проти громадської безпеки й авторитету органів державної влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram