ГоловнаПолітика

Росія пригрозила зірвати міжнародні переговори щодо України

Чуркін вимагає не застосовувати силу проти бойовиків на сході

Росія пригрозила зірвати міжнародні переговори щодо України
Виталий Чуркин
Фото: EPA

Росія відкинула звинувачення в тому, що Москва причетна до подій на південному сході України, і зажадала негайно розпочати "справжній національний діалог із рівноправною участю всіх регіонів".

Про це повідомляє прес-служба ООН.

На засіданні Ради Безпеки ООН у ніч проти понеділка постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін заявив, що зустріч Росії, США, ЄС і України, призначена на 17 квітня, може бути зірвана, якщо Київ застосує силу на сході країни.

Пославшись на рішення Ради національної безпеки України про початок масштабної антитерористичної операції, він звинуватив владу України в тому, що вона відступила від первинних обіцянок поводитися стримано і "знайти мирний шлях виходу із ситуації з урахуванням думки різних прошарків і груп населення України".

"Міжнародна спільнота має вимагати від ставлеників Майдану, які захопили владу в Києві, негайно припинити війну з власним народом і виконати всі свої зобов'язання згідно з угодою від 21 лютого", - заявив російський посол.

Він назвав "небилицями" спроби знайти в подіях на південному сході країни "руку Москви" і заяви про те, що дії протестувальників координують "полчища агентів", засланих Росією.

Він поклав відповідальність за врегулювання ситуації на західні країни, заявивши, що "саме від Заходу зараз залежить можливість уникнути громадянської війни в Україні".

Нагадаємо, засідання Радбезу ООН було скликане з ініціативи Росії у зв'язку з ескалацією ситуації на сході України. Воно проходило в ніч проти понеділка і тривало майже дві години. За підсумками засідання учасники дискусії не дійшли до якогось взаємоприйнятного рішення, жодних документів не ухвалено.

Представники Європейського Союзу, США, Росії та України мають намір провести 17 квітня зустріч у Женеві (Швейцарія), щоб обговорити врегулювання політичної кризи в українсько-російських відносинах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram