ГоловнаПолітика

Засідання Радбезу ООН щодо України: США, Британія і Франція звинувачують Росію

Жодних документів не ухвалено

Постійні представники США, Великобританії та Франції, виступаючи на засіданні Ради Безпеки ООН, заявили, що Росія на сході України застосовує той самий сценарій, що й у Криму.

Про це повідомляє прес-служба ООН.

"На жаль, факт полягає в тому, що збройне захоплення будівель у шістьох українських містах і сьогодні в ще кількох містах є дзеркальною тактикою російських сил, яка використовувалася на ранніх стадіях вторгнення у Крим", - заявила постійний представник США при ООН Саманта Павер. За її словами, в українських містах чинять сваволю ті самі професійні озброєні групи, що захоплювали Крим. Посол США сказала, що нестабільність на сході України є штучною і була спланована й організована Росією.

Саманта Павер наголосила, що майбутнє України повинні визначати самі українці. Посол зазначила, що Вашингтон підтримуватиме проведення президентських виборів в Україні, запланованих на травень.

Постійні представники Великобританії Марк Лаялл Гран і Франції Жерар Аро також заявили, що на сході України застосовується такий самий сценарій, як у Криму.

Посол Великобританії сказав, що там реалізують добре сплановану операцію проти українського народу з використанням сили. Марк Лаялл Гран сказав, що супутникові зображення показують, що поблизу кордону з Україною зосереджено 35-40 тисяч військовослужбовців Росії - з танками, артилерією й інженерами підрозділами.

Постійний представник Китаю при ООН Лю Цзеї також висловив стурбованість із приводу ескалації ситуації в Україні. Він закликав усіх відмовитися від насильства і поводитися стримано. Посол Китаю висловився за активне використання політичних і дипломатичних каналів для вирішення розбіжностей.

Нагадаємо, засідання Радбезу ООН скликане за ініціативою Росії у зв'язку з ескалацією ситуації на сході України. Воно проходило в ніч проти понеділка і тривало майже дві години. За підсумками засідання учасники дискусії не дійшли до якогось взаємоприйнятного рішення, жодних документів не ухвалено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram