ГоловнаПолітика

Ходорковський: "Російська пропаганда як завжди бреше"

Російський "в'язень сумління" не побачив на вулицях Києва фашистів чи нацистів

Екс-голова нафтової компанії ЮКОС Михайло Ходорковський прилетів до Києва і виступив на сцені Майдану на Народному віче, присвяченому 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка.

"Російська пропаганда як завжди бреше. Тут немає фашистів чи нацистів. Точніше їх не більше, ніж на вулицях Москви чи Петербурга. Тут нормальні люди: росіяни, українці, кримські татари, мої однолітки, воїни-афганці, прекрасні люди, які відстояли свою свободу. Я всім їм бажаю удачі й усього найкращого", - зазначив Ходорковський.

За його словами, українська влада, яка дозволила розстріли активістів Майдану в центрі Києва на барикадах, робила це за згодою і погодженням з владою Росії.

Фото: EPA/UPG

"Мені розповіли і показали, що в Києві зробила влада. Вона це робила за згодою російської влади. Понад сотня вбитих, більш ніж 5 тисяч поранених... Я бачив ті фанерні щити, з якими тут стояли проти автоматних куль - плакати хотілося. Це страшно", - зазначив Ходорковський.

"Це - не моя влада. Я хочу, щоб ви знали - є інша Росія. Є люди, які, незважаючи на арешти, виходили на антивоєнні мітинги. Є люди, для яких дружба України і Росії важливіша від власної свободи. Я вірю, що Росія й Україна має спільний європейський шлях розвитку.

Борітеся - поборете, вам Бог помагає", - сказав російський "в'язень совісті".

Під час промови Майдан підтримував Ходорковського оплесками, скандуючи "Росія, вставай!" і "Дякуємо".

Нагадаємо, Михайло Ходорковський у перші ж години перебування в Києві разом з екс-головою МВС Юрієм Луценком відвідав Майдан.

Фото: EPA/UPG

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram