ГоловнаСвіт

Ходорковський заявив про готовність стати президентом Росії

Колишній голова компанії ЮКОС заявив про необхідність позбавити президента більшої частини повноважень

Ходорковський заявив про готовність стати президентом Росії
Фото: EPA/UPG

Колишній голова нафтової компанії ЮКОС Михайло Ходорковський заявив, що готовий у разі потреби балотуватися у президенти Росії.

Відповідну заяву він зробив у інтерв'ю французькій газеті Monde, повідомляє Оdessa-daily .

За словами Ходорковського, він готовий піти в президенти у разі, якщо Росії знадобиться конституційна реформа, суть якої полягатиме в децентралізації влади та перерозподілі частини президентських повноважень на користь судової та законодавчої влади, а також самих громадян країни.

"Переді мною не стоїть таке завдання. Я не був би зацікавлений в ідеї стати президентом Російської Федерації, якби моя країна розвивалася нормально... Але якщо буде необхідно подолати кризу і провести конституційну реформу, основна частина якої полягатиме в перерозподілі президентської влади судовій системі, парламенту і громадянському суспільству, я буду готовий взяти на себе цю частину роботи", - заявив він, відповідаючи на запитання про бажання в майбутньому стати президентом Росії.

Нагадаємо, 20 грудня 2013 року президент РФ Володимир Путін підписав указ про помилування Ходорковського, і цього ж дня екс-голова компанії ЮКОС вийшов на свободу.

У травні 2005 року Ходорковського було визнано винними за шістьма статтями Кримінального кодексу РФ і засуджено до дев'яти років позбавлення волі. Пізніше термін покарання скоротили до восьми років. У 2006 році щодо екс-голови компанії ЮКОС було порушено другу кримінальну справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram