ГоловнаСвіт

У Петербурзі напали на активістів акції проти війни

Поліція виписала штраф активістам

У ніч на 20 вересня в Петербурзі під час антивоєнної акції стався напад на групу активістів "За альтернативну цивільну службу". Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Активісти інтернет-спільноти "За альтернативну цивільну службу" писали на асфальті антивоєнні гасла: "Миру - мир", "Війна - це вбивство, возведене державою в ранг подвигу", "Не хочу воювати", "Мир Україні". У такий спосіб активісти готувалися до Всесвітнього дня миру, який відзначається 21 вересня.

Деяким перехожим зміст гасел не сподобався, спочатку вони обмежувалися нецензурною лайкою і погрозами скинути активістів в Неву, а потім напали на них і почали бити.

"Це була подружня пара цілком пристойного вигляду, і я дуже здивувалася, що вони так сильно кричали і лаялися, - каже одна з учасників акції Олена Попова. - Ми не вперше проводимо таку акцію, наші написи досить часто замазують, але такої реакції я не очікувала. Чоловік схопив за волосся нашого молодого активіста Миколу Целуйка, почав бити його головою об стінку, і я дуже злякалася подальшого насильства, почала дзвонити в поліцію. На щастя, наряд поліції якраз проїжджав повз на машині, ми його зупинили, і нас всіх забрали в 16 відділ поліції".

Однак у поліції винними виявилися саме учасники антивоєнної акції: їм виписали штраф за дрібне хуліганство. Активісти спільноти "За альтернативну цивільну службу" отримали на руки протоколи, тепер вони мають намір оскаржити дії поліцейських у суді.

Нагадаємо, на початку вересня жителі міста Томська в РФ вийшли на антивоєнний мітинг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram