ГоловнаПолітика

Кримська влада пояснила недопуск спостерігачів ОБСЄ

Рустам Теміргалієв боїться "натівських провокаторів"

Кримська влада пояснила недопуск спостерігачів ОБСЄ
Рустам Темиргалиев

Перший віце-прем'єр Радміну Криму Рустам Теміргалієв заявив, що спостерігачів ОБСЄ не пустили на півострів, оскільки місія складалася з представників країн НАТО.

"Ми відкриті для міжнародних спостерігачів, але тільки для справжніх спостерігачів, що не провокації їдуть до нас влаштовувати, а стежити за чистотою референдуму. Щодо місії ОБСЄ, то ми готові її прийняти, якщо вона матиме відповідний мандат і підтверджуючі документи", - сказав він "Інтерфаксу".

За словами віце-прем'єра, "група людей, яка намагалася проїхати до Криму, називаючись місією ОБСЄ, складалася переважно з представників країн НАТО".

"У ній були виключно військові радники країн НАТО. Військові радники нам тут не потрібні, а ми готові прийняти міжнародних спостерігачів, які чесно виконуватимуть свою роботу", - сказав він.

Як повідомляли, спостерігачів від Організації безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) у суботу знову не пропустили на територію АР Крим. "Спостерігачі повернулися в Херсон, щоб спланувати свої подальші кроки", - повідомлялося на сторінці ОБСЄ Twitter в суботу.

З 5 по 12 березня в Україні знаходиться верифікаційна місія ОБСЄ, до складу якої увійшли 40 спостерігачів з 21 країни ОБСЄ.

Програмою їх перебування передбачено відвідання військових об'єктів Збройних сил України і ЧФ РФ на території АРК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram