ГоловнаПолітика

Афонські мощі привезуть до Києва за підтримки Януковича?

Мощі святих прибудуть за тиждень до виборів

Афонські мощі привезуть до Києва за підтримки Януковича?
Фото: donbass.ua

У церкву Святителя Михаїла при Олександрівській (колишня Жовтнева) лікарні в Києві 20 жовтня привезуть мощі Пантелеймона Цілителя. Акція відбудеться під патронатом Президента Януковича.

Про це LB.ua стало відомо з власних джерел у митрополії.

Зазвичай ці мощі (власне фрагмент черепа святого) зберігають в Афонському монастирі Святого Пантелеймона.

Прес-секретар Блаженнішого Митрополита Володимира протоієрей Георгій Коваленко в телефонному коментарі LB.ua повідомив: "Дійсно, 20-го відбудеться урочисте відкриття Афонського подвір'я при храмі Святителя Михаїла з нагоди того, що доправлять мощі - голову, фрагмент черепа, Пантелеймона Цілителя".

Разом із тим офіційно підтвердити інформацію про те, що акція проходитиме під патронатом Президента, протоієрей не зміг. "Цього я напевне не знаю. Такі речі - справа церковна, підтримка можлива тільки в транспортуванні святинь. Для нас це передусім велика релігійна подія", - зазначив він.

Окрім того, отець Георгій додав, що про можливість виставити цю святиню в Києві Митрополит Володимир особисто просив настоятеля монастиря Святого Пантелеймона на Афоні.

Варто зазначити, що Митрополит Володимир видав розпорядження, в якому нагадав духовенству про неможливість політичної агітації в храмах і монастирях Української Православної Церкви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram