ГоловнаПолітика

Янукович не їздить в ЄС через вибіркове правосуддя

Хорошковський не приховує, що сьогодні стратегічний партнер - Росія.

Янукович не їздить в ЄС через вибіркове правосуддя
Фото: president.gov.ua

Президент Віктор Янукович не здійснює візитів у країни Євросоюзу через претензії з приводу вибіркового правосуддя.

Про це заявив перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Думаю, що тут є певні питання, пов'язані з тими претензіями і проблемами, які звучать на кожній із наших зустрічей. Це, зокрема, питання, пов'язані з нашим вибірковим правосуддям, про яке я й сьогодні чув від своїх німецьких колег", - сказав він, відповідаючи на питання, чому Віктор Янукович уже понад рік не був у жодній з країн Євросоюзу.

Хорошковський наголосив, що правильніше було б вирішувати такі проблеми інституційно, тобто змінюючи законодавство.

Окрім того, перший віце-прем'єр вважає, що "європейський вектор - головний у нашій зовнішній політиці", при цьому зазначаючи, що Україна намагається будувати добрі відносини з усіма сусідами.

"Ми намагаємося будувати робочі відносини абсолютно з усіма сусідами. І, безумовно, такий партнер, як Росія, є для нас стратегічним. Причому Росія - це стратегічний партнер не тільки для України, але й для Німеччини", - зазначає він.

Нагадаємо, 23 вересня держсекретар США Гілларі Клінтон і віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон на зустрічі в Нью-Йорку заявили, що США і Європа сподіваються, що Україна проведе справедливі вибори та покладе край вибірковому правосуддю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram